Køler og Blæser

Hvad skal jeg med en blæser eller en køler i akvariet?

Hvis dit saltvandsakvarium har en tendens til at blive for varmt, enten når det er varmt i vejret, eller hvis akvarielampen er tændt ofte, er det en god idé at have en køler. For megen varme er nemlig ikke godt for hverken dyr eller planter, og generelt er det bedst, at vandtemperaturen er nogenlunde stabil. Hvis vandet når over 30 grader, falder iltniveauet drastisk, hvilket kan få grimme følger for akvariets beboere.

 

Blæsere

Du kan vælge at køle vandet med blæsere, der, helt basalt, flytter luften mellem akvarielampen og vandoverfladen. Bemærk dog, at dette kan medføre en temmelig stor fordampning, hvilket kræver megen udluftning og på sigt kan skabe fugtproblemer i det rum, akvariet står i.

 

Kølere

Et reelt køleanlæg til akvariet fungerer ved, at vandet løber igennem det og bliver nedkølet. Det sker altså helt uden fordampning og foregår stort set som kølingen i et køleskab. Køleanlægget kan holde en konstant temperatur i dit saltvandsakvarium, hvilket betyder, at fisk og planter ikke udsættes for så meget stress.

Blæser til Akvarium

Køler til Akvarium

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund