Osmoseanlæg

Hvis du er ambitiøs om din akvarie-hobby, ved du, at et osmoseanlæg kan tage akvariet og dets indhold til et helt nyt niveau. Her på siden har vi samlet vores udbud af osmoseanlæg og omvendte osmoseanlæg – klik på den kategori, du gerne vil se nærmere på, og/eller læs mere om anlæggene nedenfor.

Dele til osmoseanlæg

Omvendt Osmoseanlæg

Hvad er osmose?

Når du hører ordet osmose, er der måske en klokke, der ringer et sted i baghovedet. Det skyldes formentlig, at du har hørt om det i biologitimerne i skolen – vandopløste stoffers evne til at tiltrække mere vand. Det vil sige, at vand med et lavt indhold af salt forsøger at blande sig med vand, der har et højere indhold af salt. Processen er helt naturlig, og det er blandt andet det, der sker, når vand trænger op gennem en plantestængel og helt ud i de yderste blade.

 

Hvad er et osmoseanlæg så?

Helt kort forklaret er et osmoseanlæg en maskine, der ved vandgennemstrømning gennemgår en osmotisk proces og bliver omdannet til helt rent vand med en lavere hårdhed og så godt som frit for mineraler, salt, tungmetaller, klor og nitrat. Det osmotiske vand er klarere end almindeligt vand, og så er det enormt godt for akvariebeplantningen, da ingen nitrat og silikat betyder, at ukrudt og alger ikke så nemt spreder sig.

 

Omvendt osmoseanlæg

Et osmoseanlæg bliver også kaldt et omvendt osmoseanlæg – og gør faktisk præcis det modsatte, som naturens egen osmoseproces gør: fjerner saltindholdet i vandet. Anlægget består af nogle filtre, vandet bliver presset igennem. Ved filtreringen opstår der en vis procentdel blødt vand og en vis procentdel hårdt vand. Det omvendte osmoseanlæg skal kobles på vandhanen og er altså ikke i direkte kontakt med akvariet. Brug det rene, osmotiske vand, når du skifter vand i akvariet.

 

Som regel følger der et sedimentfilter (et groft filter, der fanger synlige urenheder i vandet) og et aktivt kul-filter (fjerner kemikalier, lugt, farve og smag i vandet), når du købet et omvendt osmoseanlæg. Der kan imidlertid også følge flere filtre med, fx resinfiltre, flere omvendt osmosemembraner, mv.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund