Fugle

Går du og drømmer om at blive fugleejer – eller supplere den fuglebestand, du allerede har – så er du havnet det rigtige sted. Hos MiniZoo har vi et stort udvalg af forskellige fugle, og på denne side har vi samlet dem alle, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over arterne. Vælg bl.a. mellem finker, kanariefugle, papegøjer, parakitter og undulater. Du kan dog bruge siden her til at samle inspiration og viden, så du er godt klædt på, når du besøger vores butik, hvor du naturligvis kan få gode råd og vejledning af vores dygtige personale. På den måde kan du dobbeltsikre, at du har valgt de rigtige fugle og det rigtige udstyr.

BEMÆRK! Fugle sælges kun online.

Finker - flotte tropiske fugle

Kanariefugle

Papegøjer

Parakitter

Undulater

Smukke, underholdende og elegante fugle

Fugle er smukke og elegante dyr, der samtidig er ganske underholdende at have i hjemmet. Nogle arter fungerer endda ganske udmærket som kæledyr. Mange fugle har smukke sangstemmer og underholder gerne med både pippen og sang. Husk, at du har brug for lidt forskelligt udstyr for at holde fugle – klik dig lidt rundt i kategorien ’Fugle’ for at lade dig inspirere, eller kontakt os for råd og vejledning omkring, hvad der passer til netop din fugl.

 

Tamme – og ikke så tamme – fugle

Nogle fugle kan blive meget tamme, mens andre ikke bliver det overhovedet. Det afhænger meget af, hvilken artsfamilie din fugl tilhører. Kanariefugle tilhører spurvefamilien, og denne familie er svær at gøre tam, men man kan dog nogle gange opnå at fuglene vil sidde på fingeren eller spise af hånden. Papegøjefamilien, derimod, hvor bl.a. parakitter, undulater og selvfølgelig papegøjer hører under, er både sociale og intelligente, og nogle af arterne kan ligefrem blive så tamme, at de bliver meget kælne. Papegøjer kan lære enkelte ord eller små sætninger, men det kommer naturligvis ikke af sig selv – nærvær, opmærksomhed og træning er blot nogle af nøgleordene, hvis du vil have en tam, hengiven fugl. Man skal dog huske at selv om en fugl ofte bliver mere tam, hvis den bor alene, så er dette ikke i fuglens bedste interesse. Selv om man altid er hjemme, kan et menneske ikke erstatte en ven af fuglens egen art, så man bør altid tilstræbe at have to fugle sammen, i det omfang det kan lade sig gøre. 

 

Korrekt pasning af fugle

Der er stor forskel på, hvordan du bedst passer din fugl. Det afhænger helt af arten, og det er en god idé at sætte sig ind i arten og dens pasning og pleje, før du køber en fugl. Der kan være stor forskel på, hvor stort et bur, fuglen trives i, hvilket foder den skal have, hvor ofte den skal flyvetrænes uden for buret, og så fremdeles. Fugle er desuden meget sociale dyr, så vi anbefaler kraftigt at anskaffe sig mere end én fugl. Fugle, der bor alene, bliver hurtigt både ensomme og rastløse og kan udvikle uhensigtsmæssig adfærd og/eller sygne hen.

 

Det rette fuglefoder

Forskellige fuglearter kræver forskelligt fuglefoder. Vi fører et stort udvalg af forskelligt artsbestemt foder – se mere her. Generelt for de fleste fugle gælder dog, at de holder meget af frisk frugt og grønt (æbler, gulerødder, salat, agurk, mælkebøtteblade, mv.). Husk, at dine fugle altid skal have adgang til frisk drikkevand.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund