Redekasser og tilbehør til reder

Redekasser og redemateriale er en nødvendighed, hvis du skal yngle med dine fugle. Redekassen fungerer også glimrende som gemmested for fuglene, men man bør ikke lade en kønsmoden hunfugl have adgang til en rede hvis man ikke ønsker at yngle, da det kan stimulere hende til at lægge æg, selv hvis der ikke er en han i nærheden, hvilket kan være meget opslidende for hende.

Hvis hun f.eks. lægger æg på bunden af buret selv om hun ikke har en rede, kan man dog lade hende få en rede så hun kan lægge et kuld æg og ruge på dem indtil hun mister interessen, hvorefter reden fjernes. Derved kan man nogle gange få hende til at holde en længere pause med at lægge æg.

Her på siden finder du hele vores udvalg af redekasser og tilbehør til reder – husk, at redekassen skal have den rigtige størrelse i forhold til dine fugle. Kassen må hverken være så stor at fuglene ikke føler sig trygge i den eller så lille at der ikke er plads til er helt kuld unger.

Redemateriale hjælper med at isolere reden og holde den varm, det absorberer fugt fra ungernes afføring så reden bliver holdt tør og så giver det ungerne et skridsikkert underlag som sikrer korrekt udvikling af deres ben (dette er vigtigt i redekasser med glat træbund).

Redekasser og reder

Redemateriale til fugle

Redekasser til undulater

Undulater elsker at gemme sig, og her er en redekasse ideel. Redekassen må imidlertid ikke være for stor, da det føles utrygt for fuglen. Det er en rigtig god idé at vælge en redekasse med en siddepind umiddelbart uden for indgangshullet – her kan undulaten sidde og nette sig og/eller fodre mage eller unger. Undulat-redekasser er konstrueret med en lille hulning, der gør, at æggene bliver, hvor de er. Desuden er det nemt at åbne redekasserne, da de har et låg i toppen – på den måde kan du nemt følge med i den spændende udvikling i redekassen uden at forstyrre alt for meget. Og gøre rent, når det er påkrævet. Undulater kan godt lide bøgeflis eller spåner som redemateriale, men bliv ikke overrasket, hvis du en dag ser, at din undulat har smidt det hele ud af kassen – det kan være, at det ikke lige passede fuglen alligevel, og så må du prøve med en anden type materiale.

 

Redekasser til kanariefugle

Det ville være nærliggende at tro, at kanariefugle er fuldt ud lige så tilfredse med en redekasse til undulater som med øvrige typer reder, men det er ikke tilfældet. Kanariefugle bygger nemlig ikke rede i kasser; De opfører sig mere som en solsort og bygger halvåbne reder, som de forer med hø eller kokostrævler. Hos MiniZoo finder du kanariereder specielt til kanariefugle – reder, hvor bunden allerede er lavet, og hvor det eneste, din kanariefugl skal gøre, er at fore den med tilgængeligt redemateriale. Det er nemt at følge med i udviklingen i kanariereden, da den jo er åben, og dermed kan du sikre dig, at alt er, som det skal være.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund