Gnavere

Gnavere er en gruppe pattedyr, der er kendetegnet ved deres store fortænder, som de bruger til at gnave og tygge. Nogle almindelige eksempler på gnavere omfatter mus, hamster, rotter, egern og marsvin. Gnavere findes i en række forskellige levesteder over hele verden, og de er kendt for deres evne til at formere sig hurtigt, hvilket er vigtigt at kontrollere så det ikke tager overhånd. Mange mennesker holder gnavere som kæledyr, og de kan trænes til at lave tricks og interagere med deres ejere.

Gnavere er derfor populære kæledyr rundt om i landet, og mange børn elsker at have sådan et sødt, lille pelsdyr at kæle med. Her på MiniZoo har vi et stort udvalg af gnavere og alt det tilbehør, du har brug for, så gnaveren kan have et godt liv hjemme hos dig.

Bøger om gnavere

Bundlag til gnavere

Bure til kaniner og gnavere

Drikkeflasker og foderskåle til gnavere

Gnaverfoder

Kæledyr

Kaninseler og liner til kæledyr

Legetøj til gnavere

Reservedele til gnaverartikler

Tilbehør til gnavere

Vitaminer og mineraler til gnavere

Ørkenrotter, marsvin, hamstere og andre gnavere

Der findes i alt mere end 2.000 forskellige gnaverarter, men det er trods alt ikke dem alle sammen, der er lige velegnede som kæledyr – og nogle af dem er slet ikke. Her på siden har vi de mest populære, men kan sagtens bestille andre arter hjem, hvis du eftersøger noget andet. Hvis du tænker på at skaffe et dyr kan du komme ned i en af vores butikker. På den måde har vi også mulighed for at vejlede dig, så du får de bedste forudsætninger for at vælge netop den gnaver, der passer bedst til dig/jeres familie.


De nuttede kaniner

Ud over hunde og katte er kaniner det tredje mest populære kæledyr i Danmark – og med god grund. En kanin er nemlig ud over dens utroligt nuttede udseende et meget socialt dyr, der netop egner sig godt i en familie. Dog er den ikke velegnet til de helt små børn, og den har også brug for et sted, hvor den kan få ro, så det skal også tænkes ind, når du/I overvejer at købe kanin. I vores butikker i MiniZoo hjælper vores kompetente personale meget gerne med, om en kanin er velegnet hjemme hos jer, og evt. hvad I har brug for, for at skabe de mest optimale vilkår for det lille, nuttede pelsdyr.

 

Kaninseler og liner til andre kæledyr

Det er en god idé at have din kanin med ud på græsset (også et sted, som ikke nødvendigvis er i din have), for den har ligesom alle andre kæledyr godt af motion og nye omgivelser, som stimulerer dens lugtesans og sender den hjem med en kuffert fuld af gode erindringer, som skal bearbejdes og derfor gør den træt. Den sele, du køber, må hverken sidde for stramt eller for løst – en god tommelfingerregel er, at der skal være plads til to fingre mellem selen og kæledyret


Gnaverlegetøj

Gnavere elsker legetøj og har brug for at blive aktiveret og stimuleret – ligesom alle andre kæledyr. Derfor sælger vi her på siden både løbehjul, gynger, hængekøjer og et væld af klatrestativer, legetræer, legehjul med klokke, snackhjul og meget mere.


Foder og vitaminer til gnavere

Vores gnavere skal have det godt, og derfor skal de naturligvis også have et nærende foder, fyldt med vitaminer og mineraler. Her på MiniZoo har vi et stort udvalg af gnaverfoder, for foderet skal selvfølgelig passe til netop den gnaverart, du har derhjemme. Vi har derfor hamsterfoder, kaninfoder, marsvinfoder, mus- og rottefoder og meget mere – og vi leverer direkte til døren, så du slipper for at slæbe og skulle ned i vores butik, hver gang der skal tankes foder op.

Det bør ikke være nødvendigt med vitaminer og mineraler, hvis du fodrer din gnaver korrekt med et af vores gode foderprodukter, men i visse tilfælde, fx ved sygdom, kan det alligevel være nødvendigt. Hvilke vitaminer og mineraler, der er behov for, rådgiver vi mere end gerne om. Ring, skriv eller besøg os i en af vores fysiske butikker, og vores kompetente personale vil hjælpe dig videre.


Hvad er en gnaver?

Gnavere er karakteriseret ved at være pattedyr, der har rodåbne tænder; det vil sige tænder, der vokser hele livet. Det betyder, at gnavere altid skal have noget at gnave i for at slibe tænderne til, og det skal du selvfølgelig som gnaverejer søger for, at de har.

Gnavere er den art pattedyr, der findes allerflest forskellige arter af i verden, og der er da også så store forskelle på gnavere, at de fås fra 5-8 gram, som dværgmusen vejer, helt op til over 50 kg, som er flodsvinets enorme vægt.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund