Bundlag til gnavere

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken type bundlag du bruger til dit gnaverbur. Bundlaget er nemlig i høj grad medvirkende til at fjerne lugt fra buret – en stor fordel, særligt hvis du har dine gnavere indendørs. Hos MiniZoo finder du et bredt sortiment af bundlag, hamstersand og chinchillasand – alt sammen i høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Badesand til hamster og chinchillaer

Bundlag til kæledyr

Hvorfor skal jeg bruge bundlag?

Bundlaget i gnaverburet er meget vigtigt – dels for at modvirke lugtgener, dels for at holde din gnaver i god trivsel. Det er vigtigt for gnavere at have noget strøelse at gå på og gnave i, men hvilke gnavere, der foretrækker hvad, er ofte lidt diffust. Derfor kan det være en god idé at prøve sig frem. Her på siden finder du et stort udvalg af forskellige typer strøelse og sand, så det er bare at gå i gang med at prøve. Husk, at bundlaget skal skiftes ofte, så det er rent og tørt. Derved undgår du og gnaveren bakterier.

 

Hvad er bundlag egentlig?

Uanset om du holder kaniner, hamstere, fritter, marsvin, rotter, mus, ildere, chinchillaer eller øvrige typer gnavere som kæledyr, er det vigtigt, at de bliver passet og plejet, så deres trivsel bliver optimal. At buret har den rette størrelse er én ting, at bundlaget er i orden, er en anden. Bundlaget er det underlag, gnaveren går på, og det, der gør det nemmere for dig at gøre buret rent. De typer bundlag du finder her på siden varierer i forhold til, hvor meget de absorberer – den mest absorberende (og miljøvenlige) type hedder Carefresh og fås i flere forskellige farver. Farven siger lidt om absorptionsgraden; Den hvide absorberer f.eks. mere end den brune. Du kan også vælge spåner, mini-hemp, biobase og som bundlag, eller hvad med sand, der også kan bruges til gnavertoiletter.

 

Hvad så med sand?

Hos MiniZoo finder du et bredt udvalg af sand til gnaverburet, herunder bl.a. hamster- og chinchillasand. Sandet er meget absorberende og egner sig rigtig godt til gnavertoiletter. Desuden bruger mange af de mindre gnavere sandet som ’bad’ – de elsker at vælte rundt i det for at holde pelsen ren og pæn. Husk at tjekke sandet for urin og afføring jævnligt.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund