Drikkeflasker og foderskåle til gnavere

Hos MiniZoo finder du drikkeflasker og foderskåle i alle afskygninger til din gnaver. Vælg bl.a. mellem flasker og skåle til kaniner, marsvin, fritter, chinchillaer, ørkenrotter – og mange flere gnaver-kæledyr. På denne side har vi samlet hele udvalget – kig under den kategori, der er mest relevant for dig, og se, om ikke vi har det, du skal bruge. Og finder du ikke det, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte os – så gør vi vores bedste for at skaffe det til dig.

Drikkeflasker til kæledyr

Foderskåle til gnavere

Den rigtige skål til din gnaver

Forskellige gnavere fodres forskelligt, og derfor er det vigtigt, at du køber den rigtige skål. Et lille kæledyr som f.eks. en hamster, ørkenrotte, mus og øvrige små gnavere skal bruge en lille skål for at få den rette mængde foder om dagen. De fleste af arterne har kindposer, hvor de gemmer foderet og tager det med ind i deres lille hus/hule, hvor de spiser det. Små gnavere har ikke behov for så store mængder mad om dagen, og derfor behøver de heller ikke en stor skål.

Større gnavere som f.eks. kanin og marsvin har brug for en skål, der er en del større, og som samtidig er tung i bunden, så den ikke vælter. Vælg fx en keramisk skål, der er tungere end de øvrige, hvis dit kæledyr har tendens til at vælte sin foderskål. Kaniner og marsvin spiser generelt mere end de mindre gnavere, og de har ikke kindposer.

 

Ekstraudstyr til drikkeflasker og foderskåle

Hvis din gnaver bor udenfor, kan du anskaffe dig en ’varmehætte’, der isolerer drikkeflasken, så vandet ikke fryser. Du kan også få en skål af metal til at sætte fast på buret. Det gør, at skålen kan komme højere op, og derved vælter den ikke så nemt, som hvis den står på bunden af buret.


Hvor meget mad skal en gnaver have?

Som tommelfingerregel kan man sige, at foderskålen bør fyldes halvt op to gange dagligt, hvis dit kæledyr er en større gnaver som f.eks. kanin eller marsvin. De mindre gnavere (hamstere, mus, rotter, m.fl.) har kun behov for mad ca. en gang om dagen, og det er vigtigt, at du tjekker deres hule/hus for madrester. Skålen skal fyldes op dagligt, men husk ikke at fylde den, før den er helt tom. Det gælder alle størrelser gnavere og skyldes, at de spiser selektivt, altså vælger at spise noget og lade andet blive tilbage, hvis ikke madskålen er helt tom, før den fyldes igen. Det er vigtigt, at dit kæledyr spiser al sin mad, da den ellers risikerer ikke at få nok vitaminer og mineraler.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund