Hestespåner og -strøelse

Det er vigtigt at holde din hests boks eller bås ren og tør, og det gør du nemmest ved at bruge hestespåner og strøelse i god kvalitet. De spåner, du finder hos MiniZoo er både støvfri og vakuumpakkede, og vores Mini-hemp (strøelse fremstillet af hamp) og vores Biobase-hemp (strøelse fremstillet af hamp) har en fantastisk sugeevne, det binder skadelige gasser og giver et godt miljø i stalden.

Træpiller og Hemparade

Halm som strøelse

Der er flere måder at holde din hests boks eller bås ren på, men uanset hvad du vælger som bundstrøelse, er det vigtigt, at det skiftes ofte og er blødt at stå på. Fugtigt strøelse kan i det lange løb skade din hests hove, og det lugter heller ikke så godt. Den mest almindelige form for strøelse i stalden er halm. Det er billigt og nemt at få fat i, og så er det det, langt de fleste bruger. Der er imidlertid flere andre muligheder for strøelse i din hests boks – spåner og tørv er et godt bud.

 

Kvalitetsspåner til din hest

Hos MiniZoo kan du vælge mellem spåner og strøelse fremstillet af hamp og tørv og tørvemix. Hampprodukterne har, som nævnt ovenfor, en særdeles høj sugeevne og er med til at give et godt indeklima i stalden. Naturtøv har ligeledes en stor sugeevne og er desuden drøjt i brug. Det har en lav pH-værdi, er skånsomt mod din hests hove og binder ammoniaklugten, som ellers hurtigt kan opstå i fugtigt bunddække. Både tørv og hamp er blødt og fjedrende og er derfor godt for din hests ben og hove. Det er vigtigt at tjekke bundlaget hver dag og fjerne våde områder og hestepærer. Du behøver dog ikke skifte hele bundlaget, før du vurderer, at det ikke længere er tørt og hygiejnisk for din hest at stå i.

Få del af de spænende nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag mails omkring gode tilbud og rabatter.

Hund